Finnish Sim Racing Association ja Vauhdin Festivaali järjestävät yhteistyössä Telian kanssa 6 tunnin endurance-kilpailun Imolan radalla 28.3.2020

 

Telia Esports Series lähettää lähetyksen 11.30 alkaen Mtv-palvelusta, C Morelta, Telia TV Extra -kanavalta ja Twitchistä. ”Näytämme Telia Esports Seriesin alla monenlaista tasokasta e-urheilua myös esportsia vähemmän tunteville. Olemme innolla mukana mahdollistamassa nykyisessä maailmantilanteessa autourheilusta kiinnostuneille aivan uudenlaisen elämyksen”, Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä kertoo.

 

Vapaat harjoitukset alkavat jo kello 9.30 ja kisa alkaa 11.30 aika-ajolla.

 

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan SimuCube Sport -rattiohjain (arvo 1460€)

 

Moottoriurheilun ollessa koronaepidemian takia tauolla, päätettiin yhdistää voimia ja keksiä moottoriurheiluväelle ajanvietettä. Vauhdin Festivaali ja Finnish Sim Racing Association järjestävät yhdessä  kilpailun, johon voi osallistua kuka tahansa. Kisa käydään Imolan moottoriradalla ja se ajetaan 6 tunnin kilpailuna, kahden henkilön joukkueena jopa 40 autokunnan voimin. Ilmoittautumisaika päättyy 26.3. klo 23.59.

 

Vauhdin Festivaalin Mikko Korpela kertoo, että kisassa yhdistyvät reaalimaailma ja simulaattorikisat, sillä mukaan kilpailuun on tulossa muun muassa rallin MM-sarjaa ajava Teemu Suninen sekä iRacingin rallicrossin maailmanmestari Sami-Matti Trogen. Trogenin osallistuminen oli vielä muutama päivä sitten epävarmaa, sillä hän sairasti koronan. Trogenin pariksi on tulossa e-formulakuski ulkomailta, sillä kaikki suomalaiset kuskit olivat jo varattuina, kun Trogenin osallistuminen varmistui. 

Kilpailussa on valittavana mm. seuraavia GTE-luokan autoja: BMW, Ford, Ferrari ja Porsche.

Imolan kilpailussa yhdistyy suomalainen autourheilumaailma monella kantilla: kilpailunjohtajana toimii Juha Hirvonen, jolla on pitkä kokemus suomalaisten ratakisojen kilpailujohtajana ja lisäksi kilpailua ovat selostamassa tunnettuja ääniä niin aidoista kuin virtuaalikilpailuistakin. Katsojat pääsevät seuraamaan kisaa verkossa ja suoratoistopalvelussa, Korpela kertoo. 

 

Kilpailu on varmasti viihdyttävä sekä kuskeille että katsojille, sillä radalla riittää tilanteita ja tapahtumia, onhan kyseessä melko lyhyt rata ja autoja noin 40. 

 

Tarkemmat säännöt ja ilmoittautuminen osoitteessa: https://simracing.fi/kaudet/83

 

Lisätiedot: Mikko Korpela, 050 363 7210

 

 

#simracingfi #esportsfi #iracing #simracing #vauhdinfestivaali #imola #gte #risetothetop

 

 

 

 

  •